Σε διαρκή κίνηση. Με Γνήσιες Ζάντες & Ελαστικά MINI.

dam Image

Χειμερινά ελαστικά.

Για ξεχωριστούς οδηγούς.

Τα χειμερινά ελαστικά διαθέτουν ένα ειδικό προφίλ. Η χρήση λεπτών πλακών σε πολλαπλές στρώσεις στην κατασκευή του ελαστικού εξασφαλίζει καλύτερο κράτημα στο δρόμο σε συνθήκες βροχής και χιονιού, ενώ συμβάλλει επίσης στην αποβολή της περίσσειας νερού. Χάρη στην εξελιγμένη δομή του προφίλ του, ένα σύγχρονο χειμερινό ελαστικό προσφέρει πολύ καλή πρόσφυση (ιδιαίτερα κατά την οδήγηση στο βουνό και το φρενάρισμα) και ευστάθεια στις στροφές - σε αντίθεση με τα θερινά ελαστικά. Τα νούμερα το αποδεικνύουν: Τα χειμερινά ελαστικά μειώνουν την απόσταση φρεναρίσματος περίπου στο μισό σε σύγκριση με τα θερινά ελαστικά.

 

Σύγκριση απόστασης φρεναρίσματος μεταξύ χειμερινών και θερινών ελαστικών (οδήγηση με ταχύτητα 50 km/h στο χιόνι)

dam Image

Σύγκριση μεταξύ χειμερινών και θερινών ελαστικών.

Χαρακτηριστικά χειμερινών ελαστικών.

  • Τα χειμερινά ελαστικά κατασκευάζονται από ειδικά μίγματα γόμας, προσαρμοσμένα για κρύες καιρικές συνθήκες. Επομένως, εξασφαλίζουν το καλύτερο δυνατό κράτημα, ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
  • Επιπλέον, διαθέτουν διαμήκεις και εγκάρσιες λεπτές πλάκες σε πολλαπλές στρώσεις, οι οποίες ανοίγουν όταν το ελαστικό αρχίζει να κυλιέται. Έτσι, εξασφαλίζουν υψηλό επίπεδο πρόσφυσης και κατευθυντικής ευστάθειας, ακόμη και στο χιόνι.

Χαρακτηριστικά θερινών ελαστικών.

  • Το ειδικό μίγμα γόμας δεν μαλακώνει ποτέ σε υπερβολικό βαθμό – ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
  • Τα θερινά ελαστικά εγγυώνται ένα υψηλό επίπεδο κατευθυντικής ευστάθειας και ακρίβειας διεύθυνσης, ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες.
  • Έχουν άριστη συμπεριφορά όσον αφορά την οδηγική άνεση, την ακουστική και την αντίσταση κύλισης.
dam Image dam Image

Κάτω από 7 βαθμούς με τα Γνήσια Χειμερινά Ελαστικά MINI.

Τα χειμερινά ελαστικά προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια σε θερμοκρασίες κάτω από 7°C.

dam Image dam Image

Φθορά λόγω της χρήσης.

Τα χειμερινά ελαστικά είναι πολύ πιο ανθεκτικά σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χειμώνα, τα θερινά ελαστικά φθείρονται λόγω της συνήθους χρήσης έως και 40% πιο γρήγορα σε σχέση με τα χειμερινά ελαστικά.

dam Image dam Image

Απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Στις κρύες και υγρές καιρικές συνθήκες, η απόσταση φρεναρίσματος με χειμερινά ελαστικά είναι κατά 10% μικρότερη.

dam Image dam Image

Απόσταση φρεναρίσματος στο χιόνι.

Στις συνθήκες χιονιού και πάγου, η απόσταση φρεναρίσματος με χειμερινά ελαστικά είναι κατά 50% μικρότερη.

dam Image

Κάτω από 7 βαθμούς; Χειμερινά ελαστικά!

Σε θερμοκρασίες κάτω από 7°C, τα θερινά ελαστικά δεν μπορούν πλέον να αξιοποιήσουν τις μέγιστες επιδόσεις τους, καθώς το μίγμα γόμας αρχίζει να σκληραίνει. Αυτό έχει ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις στην οδηγησιμότητα του MINI σου. Αντίθετα, τα χειμερινά ελαστικά κατασκευάζονται από ειδικά μίγματα γόμας, τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά στο κρύο και, επομένως, εξασφαλίζουν γερό κράτημα, ακόμη και σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.