Σε διαρκή κίνηση. Με Γνήσιες Ζάντες & Ελαστικά MINI.

MINI Wheel Configuration, Rims
MINI Complete Wheel and Tyre Configurator

Πέτυχε "διάνα".

Με την εφαρμογή Configurator για Σετ Τροχών MINI

Για να είσαι σίγουρος ότι η οδηγική σου απόλαυση δεν πρόκειται να περιοριστεί από το χιόνι και τον πάγο, χρειάζεσαι το σωστό εξοπλισμό. Κανένα άλλο εξάρτημα δεν επηρεάζει τόσο πολύ την οδηγησιμότητα και την ασφάλεια όσο τα ελαστικά και οι ζάντες.

Τα Γνήσια Σετ Τροχών MINI με Χειμερινά Ελαστικά προσαρμόζονται με απόλυτη ακρίβεια στο δικό σου μοντέλο MINI και, εκτός του ότι εξασφαλίζουν άριστη πρόσφυση, μεταφέρουν επίσης το προσωπικό σου στιλ στο δρόμο.

Κομψές, εντυπωσιακές, σπορ - δοκίμασε και δες ποιος τύπος ζάντας ταιριάζει καλύτερα στο γούστο σου και στο MINI σου. 

dam Image

Ευρωπαϊκός Κανονισμός Ελαστικών.

Το Νοέμβριο του 2012, τέθηκε σε ισχύ ένας πανευρωπαϊκός κανονισμός για τα ελαστικά. Η ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικού αξιολογεί τα ακόλουθα τρία χαρακτηριστικά ενός ελαστικού: οικονομία καυσίμου, χαρακτηριστικά πρόσφυσης σε βρεγμένο οδόστρωμα και αντίσταση κύλισης.

  • Οικονομία καυσίμου: Η οικονομία καυσίμου είναι διαβαθμισμένη σε κατηγορίες, από A (μεγαλύτερη οικονομία) έως G (μικρότερη οικονομία). Σε αυτή την προδιαγραφή, η διαφορά ανάμεσα στις επιμέρους χωριστές κατηγορίες είναι περίπου 0,1 l/100 km.
  • Πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα: Η σήμανση για την πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα καθορίζει την επίδραση που έχει ο δρόμος όταν είναι βρεγμένος στο ελαστικό. Και αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαβαθμισμένο σε διάφορες κατηγορίες, από A (μικρότερη απόσταση φρεναρίσματος) έως F (μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος). Η διαφορά στην απόσταση φρεναρίσματος ανάμεσα στην καλύτερη και τη χειρότερη κατηγορία είναι 18 m.
  • Αντίσταση κύλισης: Η αντίσταση κύλισης στην ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικού ορίζεται σε ντεσιμπέλ (dB). Κάθε πρόσθετη μαύρη γραμμή στο γράφημα μεταφράζεται σε αύξηση του εξωτερικού θορύβου κύλισης. Ωστόσο, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο εξωτερικός θόρυβος κύλισης δε συσχετίζεται πάντα με το θόρυβο στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

 

Τα Γνήσια Ελαστικά MINI με το σήμα αστεριού όχι μόνο συνυπολογίζουν αυτά τα 3 κριτήρια της ευρωπαϊκής ετικέτας, αλλά χρησιμοποιούν 12 διαφορετικά κριτήρια προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι θα φτάνεις στον προορισμό σου πάντα με αξιοπιστία και ασφάλεια.

 

Θα πρέπει να έχεις υπόψη ότι η οικονομία καυσίμου και η ασφάλεια στην πράξη εξαρτώνται από το προσωπικό στιλ οδήγησης, καθώς και από τις ακόλουθες συνθήκες: 

Ένα οικολογικό στιλ οδήγησης μπορεί να μειώσει σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου. 

Ο τακτικός έλεγχος της πίεσης των ελαστικών βελτιώνει την πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα και την οικονομία καυσίμου. 

Θα πρέπει πάντα να τηρείς μια απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, που να ενδείκνυται για την εκάστοτε απόσταση φρεναρίσματος.