Ανακύκλωση. Μια δεύτερη ζωή για το MINI σου.

dam Image
dam Image

Ανακύκλωση.

Η MINI υιοθετεί βιώσιμη σχεδίαση για όλα τα μοντέλα της από την πρώτη κιόλας στιγμή. Τα επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά και το εύκολο στην αποσυναρμολόγηση αμάξωμα καθιστά το MINI σου άριστα ανακυκλώσιμο. Όλοι οι ρύποι απομονώνονται από το αυτοκίνητο και πραγματοποιείται διαλογή των βασικών υλικών μετά από την ανακύκλωση.
dam Image

Αμάξωμα.

Μετά την αποσυναρμολόγηση, γίνεται διαλογή όλων των εξαρτημάτων MINI και, στη συνέχεια, αυτά κόβονται σε μικρά κομμάτια προκειμένου να εξυπηρετήσουν διάφορους σκοπούς - από εξαγωγή ενέργειας μέχρι εξαγωγή μετάλλων. Και, φυσικά, υπάρχουν πολλές πιθανότητες τα υλικά αυτά να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για τη δημιουργία ενός νέου αυτοκινήτου MINI.

dam Image

Κρύσταλλα.

Πλήρης διαφάνεια με την ανακύκλωση κρυστάλλων MINI. Το εμπρός και το πίσω παρμπρίζ, καθώς και τα κρύσταλλα των παραθύρων του MINI σου, μεταφέρονται σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης που εξειδικεύεται σε όλους τους τύπους υαλοπινάκων. Το ανακυκλωμένο γυαλί αποτελεί ένα από τα κυριότερα συστατικά για την παραγωγή καινούριου γυαλιού - έτσι, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή ενός μελλοντικού MINI.

dam Image

Καταλύτης.

Ανακύκλωση στη MINI - αναμφισβήτητα, προσφέρει ένα ιδιαίτερα πολύτιμο μέταλλο. Η πλατίνα, που περιέχεται στους καταλύτες MINI, χρησιμοποιείται για την κατασκευή νέων καταλυτών.

dam Image

Μπαταρία.

Μπαταρία που διαρκεί για πάντα; Είμαστε πολύ κοντά! Στη MINI ανακυκλώνουμε το μολύβι, το οποίο χρησιμοποιείται στις μπαταρίες. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί εκ νέου για την κατασκευή καινούριων μπαταριών.

dam Image

Ζάντες ελαφρού κράματος.

Δεν σταματούν να γυρίζουν. Και οι ζάντες ελαφρού κράματος της MINI υποβάλλονται σε τήξη. Από αυτό το τηγμένο αλουμίνιο παράγονται νέες ζάντες.

dam Image

Λιπαντικά κινητήρα.

Γιατί και τα υγρά ανακυκλώνονται. Αφού αδειάσουμε όλα τα λιπαντικά από το MINI σου, τα υποβάλλουμε σε ειδική επεξεργασία διύλισης, ώστε να γίνουν και πάλι κατάλληλα για τον κινητήρα του νέου σου MINI.

 

Μάθε περισσότερα για την ανακύκλωση οχημάτων.

Η ιστοσελίδα της Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (Ε.Δ.Ο.Ε.), μπορεί να σου δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση οχημάτων.