Προηγμένο σύστημα παρακολούθησης οχήματος. Άσε το MINI σου να σε καθοδηγεί.

MINI Onboard Monitoring. MINI 5 Door Hatchback.

Ένας φύλακας άγγελος μέσα στο αυτοκίνητό σου.

Το MINI σου γνωρίζει ενστικτωδώς πότε χρειάζεται service, χάρη στο ενσωματωμένο στο αυτοκίνητο σύστημα παρακολούθησης. Το επονομαζόμενο Condition Based Service (CBS) παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση του MINI σου και σε ειδοποιεί όποτε απαιτούνται εργασίες service, μόνο εφόσον αυτές είναι απολύτως αναγκαίες. Επιπλέον, σε ειδοποιεί όταν πλησιάζει η ημερομηνία για κάποια απαραίτητη τυπική επιθεώρηση ή για έναν υποχρεωτικό από τη νομοθεσία έλεγχο αυτοκινήτου, π.χ. Κ.Τ.Ε.Ο. Το αποτέλεσμα: Το MINI σου χρειάζεται service μόνο όταν αυτό είναι πράγματι απαραίτητο.

dam Image

Πώς λειτουργεί.

 

Το πόσο συχνά χρειάζεται service το MINI σου εξαρτάται από την κατάστασή του και από το προσωπικό σου στιλ οδήγησης. Ενσωματωμένοι αισθητήρες παρακολουθούν σημαντικά στοιχεία του αυτοκινήτου σου, όπως είναι τα τακάκια, η στάθμη των λαδιών κινητήρα και η στάθμη των υγρών φρένων. Όλες οι σχετικές πληροφορίες διατηρούνται αποθηκευμένες στο κλειδί του MINI σου, οπότε ο Εξουσιοδοτημένος Επισκευαστής MINI μπορεί να βλέπει αμέσως ποιες εργασίες service πρέπει να εκτελεστούν και να ξεκινήσει εκείνη ακριβώς τη στιγμή!

 

 

 

MINI Connected.

Η επανάσταση στο χώρο της πληροφόρησης/ψυχαγωγίας στο αυτοκίνητο ξεκινάει εδώ: Απόλαυσε τέλεια δικτύωση με τον έξω κόσμο από το εσωτερικό του MINI σου με την πρωτοποριακή μας τεχνολογία MINI Connected.

 

Παρακολούθηση των πιο σημαντικών στοιχείων του αυτοκινήτου.

Λάδια κινητήρα.

Η ένδειξη σε πληροφορεί πόσος χρόνος απομένει μέχρι την επόμενη αλλαγή λαδιών ή πόσα χιλιόμετρα μπορείς να καλύψεις ακόμα έως τότε. Ανάλογα με το προσωπικό σου στιλ οδήγησης, η πρώτη αλλαγή λαδιών, συνήθως, πρέπει να γίνεται αφού συμπληρώσεις 20.000 km οδήγησης και, στη συνέχεια, κάθε περίπου 30.000 km. Ωστόσο, το service λαδιών κινητήρα MINI είναι κάτι παραπάνω από μια απλή αλλαγή λαδιών. Εξασφαλίζουμε ότι τα χρησιμοποιημένα λάδια ανακυκλώνονται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον και χρησιμοποιούμε μόνο υψηλής ποιότητας λάδια κινητήρα, που έχουν ειδικά προσαρμοσμένη σύνθεση και ανταποκρίνονται επακριβώς στις ανάγκες του κινητήρα του MINI σου. Επίσης, αντικαθίσταται και το φίλτρο λαδιού. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό: στα πλαίσια της διαδικασίας αλλαγής λαδιών αντικαθίσταται και το μικροφίλτρο του συστήματος κλιματισμού. - Για να μπορείς να αναπνέεις ξανά καθαρό, φρέσκο αέρα.
 

Τακάκια.

Το σύστημα CBS του MINI σου αξιολογεί τα δεδομένα που λαμβάνει από αισθητήρες οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην αριστερή πλευρά του μπροστινού άξονα και στη δεξιά πλευρά του πίσω άξονα. Έτσι, μπορείς να μαθαίνεις έγκαιρα πότε χρειάζονται αντικατάσταση τα τακάκια σου.
 

Έλεγχος οχήματος.

Το Προηγμένο σύστημα παρακολούθησης οχήματος του MINI, σου υπενθυμίζει πότε είναι απαραίτητο να πραγματοποιηθεί πλήρης επιθεώρηση του αυτοκινήτου σου, η οποία περιλαμβάνει έλεγχο των φρένων, του συστήματος διεύθυνσης, του συστήματος μετάδοσης, αλλά και όλους τους άλλους σημαντικούς τεχνικούς ελέγχους. Αντί να βασίζεται σε προκαθορισμένα διαστήματα, το αυτοκίνητό σου υπολογίζει πότε χρειάζεται να γίνει κάποιο service λαμβάνοντας υπόψη το πόσο συχνά χρησιμοποιείς το MINI σου και τον τρόπο με τον οποίο το οδηγείς. Έτσι, εκτελείται service μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο.

Υγρά φρένων.

Με το πάτημα ενός πλήκτρου, το MINI σου σε ενημερώνει πότε χρειάζονται αλλαγή τα υγρά των φρένων – συνήθως, μία φορά κάθε δύο χρόνια.