MINI Connected – συνδεσιμότητα MINI Connected – συνδεσιμότητα

MINI HOW-TO VIDEOS.

 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΣΗ.

Για να χρησιμοποιήσεις το MINI Connected μπορείς να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό χρήστη/MINI ID χρησιμοποιώντας είτε το MINI App είτε τη δικτυακή πύλη MINI Connected. Εάν έχεις ήδη δημιουργήσει έναν λογαριασμό χρήστη/MINI ID με το MINI App, μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις για να συνδεθείς στη δικτυακή πύλη MINI Connected. Εάν δεν έχεις ακόμα στοιχεία πρόσβασης για το MINI Connected, κάνε κλικ στον σύνδεσμο "Εγγραφή" του πλαισίου σύνδεσης στην αρχική σελίδα της δικτυακής πύλης MINI Connected. Καταχώρησε όλα τα απαιτούμενα στοιχεία στη φόρμα εγγραφής και επιβεβαίωσε αυτά τα στοιχεία. Στη συνέχεια θα λάβεις έναν σύνδεσμο επιβεβαίωσης στη διεύθυνση e-mail που έχεις ορίσει. Κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο ενεργοποίησης αποκτάς πρόσβαση στη δικτυακή πύλη.

Το VIN είναι ο μοναδικός αριθμός πλαισίου του αυτοκινήτου σου. Μπορείς να τον βρεις σε διάφορα σημεία. Ο αριθμός πλαισίου αναφέρεται στα έγγραφα του MINI σου ή στη σύμβαση service ή είναι τυπωμένος στην κολόνα της πόρτας οδηγού ή στο μπροστινό παρμπρίζ. Σε ορισμένες χώρες μπορεί να υπάρχει και στην κολόνα της πλευράς συνοδηγού. Επίσης, αναγράφεται στα έγγραφα ταξινόμησης και στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Το MINI CarData σού επιτρέπει να ανακτάς μια επισκόπηση των βασικών δεδομένων τηλεματικής που αποστέλλονται από το αυτοκίνητό σου στο BMW Group στο πλαίσιο των υπηρεσιών MINI Connected. Εάν θέλεις να δεις τα τρέχοντα δεδομένα τηλεματικής, μπορείς να ζητήσεις οποιαδήποτε στιγμή το αρχείο δεδομένων MINI CarData. Μπορείς ακόμα να χρησιμοποιήσεις το MINI CarData για να παρέχεις σε τρίτους πρόσβαση σε επιλεγμένα δεδομένα τηλεματικής, οποιαδήποτε στιγμή. Αρκεί ένα κλικ με το ποντίκι για να επιτρέψεις σε τρίτους την πρόσβαση στα δεδομένα, να απορρίψεις ένα τέτοιο αίτημα ή να ανακαλέσεις την πρόσβαση στα δεδομένα που έχεις επιτρέψει προηγουμένως.

Αυτό σημαίνει ότι μόνο εσύ επιλέγεις ποια εταιρία θα λαμβάνει αυτά τα δεδομένα τηλεματικής.

Διάφορα ηλεκτρονικά εξαρτήματα του αυτοκινήτου σου διαθέτουν μνήμη που αποθηκεύει προσωρινά πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του αυτοκινήτου και πιθανές βλάβες.

Αυτά τα δεδομένα είναι τεχνικής φύσης και μας βοηθούν να εντοπίσουμε και να αποκαταστήσουμε βλάβες, αλλά και να βελτιώσουμε λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Για να μπορούμε να σου παρέχουμε τις υπηρεσίες MINI Connected, ορισμένα από τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στο αυτοκίνητο προωθούνται στον διακομιστή του BMW Group με τη μορφή δεδομένων τηλεματικής, μέσω της μόνιμα εγκατεστημένης κάρτας SIM.

Το BMW Group συλλέγει, αποθηκεύει και χρησιμοποιεί μόνο τα δεδομένα τηλεματικής που έχουν μεταφερθεί στους διακομιστές του BMW Group σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Η χρήση και η επεξεργασία των δεδομένων τηλεματικής πραγματοποιείται όταν αυτό είναι απαραίτητο για την επιβεβαίωση, τη σχεδίαση του περιεχομένου και την τροποποίηση της συμβατικής σχέσης (δεδομένα αποθέματος), αλλά και για τη χρήση ή την τιμολόγηση διαφόρων υπηρεσιών (δεδομένα χρήσης).

Τα δεδομένα τηλεματικής που απαιτούνται για την αντίστοιχη τιμολόγηση των υπηρεσιών (δεδομένα τιμολόγησης) μπορεί να αποθηκευτούν και να χρησιμοποιηθούν από το BMW Group και μετά τη λήξη της περιόδου χρήσης, μέχρι να εξοφληθεί το τιμολόγιο.

Ορισμένα δεδομένα μπορούν να αποθηκευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε ανωνυμοποιημένη μορφή.

Μπορείς να αλλάξεις το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης από το μενού "Ρυθμίσεις" ("Τα στοιχεία μου") στη δικτυακή πύλη MINI Connected.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ MINI CONNECTED.

Το MINI Connected είναι μία ομάδα προϊόντων "δικτύωσης" που διατίθενται σε διάφορα πακέτα, τα οποία χρησιμοποιούν την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου για τη διασφάλιση της συνδεσιμότητας εντός κι εκτός αυτοκινήτου. 

Το πακέτο Connected Services περιλαμβάνει:

 • ConnectedDrive Services.
 • Πληροφορίες Κυκλοφορίας σε Πραγματικό Χρόνο (RTTI).
 • Απομακρυσμένες Υπηρεσίες (συμπερ. Κλήση Τελευταίας Κατάστασης).
 • Υπηρεσία Υποστήριξης ΜΙΝΙ.
 • Apple CarPlay®.
 • Σύστημα πλοήγησης ΜΙΝΙ.

*Το περιεχόμενο του πακέτου ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο.

Το πακέτο MINI Connected Navigation περιλαμβάνει:

 • Σπορ δερμάτινο τιμόνι.
 • Υποβραχιόνιο εμπρός.
 • ConnectedDrive Services.
 • Bluetooth με διευρυμένες λειτουργίες.
 • Σύστημα πλοήγησης ΜΙΝΙ.

*Το περιεχόμενο του πακέτου ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο.

Το πακέτο Wired περιλαμβάνει:

 • Οθόνη αφής 8,8''.
 • Σύστημα πλοήγησης MINI.
 • Σπορ δερμάτινο τιμόνι.
 • Υποβραχιόνιο εμπρός.
 • ConnectedDrive Services.
 • Πολυλειτουργικός πίνακας οργάνων.
 • Βελτιωμένη λειτουργία τηλεφώνου με ασύρματη φόρτιση.

*Το περιεχόμενο του πακέτου ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο.

Εάν δεν μπορείς να δεις το πακέτο MINI Connected για το οποίο πλήρωσες, ενδεχομένως να βοηθήσει μία ενημέρωση των υπηρεσιών στο αυτοκίνητό σου. Για να το κάνεις αυτό: πήγαινε πρώτα στο μενού "MINI Connected" και πίεσε το πλήκτρο "Επιλογές" στη δεξιά πλευρά, κάτω από το πολυχειριστήριο. Στην Κεντρική Οθόνη Ελέγχου του ΜΙΝΙ θα εμφανιστεί το μενού "Ενημέρωση υπηρεσιών MINI". Κάνε κλικ σε αυτήν την επιλογή και περίμενε μέχρι να ολοκληρωθεί η ενημέρωση. Μετά από αυτό, θα εμφανιστεί το πακέτο MINI Connected για το οποίο έχεις πληρώσει.

MINI APP.

Ναι. Εάν η συσκευή σου διαθέτει εναλλακτικό τρόπο αναγνώρισης (π.χ. Touch ID ή Face ID σε συσκευές Apple), μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτή τη λειτουργία για να ξεκλειδώνεις την εφαρμογή αντί να εισαγάγεις κάθε φορά το PIN. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διαθέσιμες πληροφορίες στην εφαρμογή είναι ευαίσθητες, π.χ. τοποθεσία οχήματος, το PIN ή η λειτουργία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος αποτελεί σημαντικό μέτρο προστασίας για σένα και τις πληροφορίες σου.

Όταν δεν είσαι συνδεδεμένος σε δίκτυο Wi-Fi, η εφαρμογή θα καταναλώνει δεδομένα κινητής τηλεφωνίας για ορισμένες λειτουργίες. Συγκεκριμένα, όταν χρησιμοποιείς τον χάρτη στην καρτέλα "Προορισμοί", τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας μπορεί να χρησιμοποιούνται για τη λήψη πρόσθετων χαρτών και πληροφοριών. Ωστόσο, ο χάρτης αποθηκεύεται στη μνήμη cache για να μειωθεί ο όγκος δεδομένων κινητής τηλεφωνίας που καταναλώνονται.

ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ.

Η ενσωματωμένη κάρτα SIM είναι μόνιμα εγκατεστημένη στο ΜΙΝΙ σου ως μέρος του βασικού εξοπλισμού ΜΙΝΙ. Σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις τις λειτουργίες και τα στοιχεία εξοπλισμού του MINI Connected όπως Πληροφορίες Κυκλοφορίας σε Πραγματικό Χρόνο, Υπηρεσίες Υποστήριξης, Απομακρυσμένες Υπηρεσίες, χωρίς να απαιτούνται πρόσθετες συσκευές. Πάνω απ’ όλα, αυτό σημαίνει ότι το ΜΙΝΙ σου μπορεί να σε υποστηρίζει σε δύσκολες περιστάσεις. To ΜΙΝΙ TeleServices είναι στοιχείο των βασικών Υπηρεσιών ΜΙΝΙ ConnectedDrive και της Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης που αποτελούν τη βάση για τη χρήση πολλών άλλων λειτουργιών ΜΙΝΙ Connected.

Το Siri*, ο προσωπικός φωνητικός βοηθός για iPhone και iPad, μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί και στο ΜΙΝΙ σου μέσω του Apple CarPlay©. Το Siri απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σου με το γνωστό τρόπο και εσύ μπορείς να παραμένεις διαρκώς συγκεντρωμένος στην κίνηση στον δρόμο.

Για να χειριστείς το Siri, ενεργοποίησε απλώς τον φωνητικό έλεγχο πατώντας το πλήκτρο φωνητικής εισαγωγής στο τιμόνι. Με το Siri, μπορείς να πραγματοποιείς κλήσεις, να επιλέγεις μουσικά κομμάτια, να ζητάς να εκφωνούνται τα SMS και τα e-mail, να ανακτάς καταχωρήσεις του ημερολογίου, να προσθέτεις υπενθυμίσεις και να ανακαλείς άλλες χρήσιμες λειτουργίες. Και για να διασφαλιστεί ότι το βλέμμα σου θα είναι συνεχώς στραμμένο στο δρόμο, η οθόνη της συσκευής iOS παραμένει απενεργοποιημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

*Δεν διατίθεται στα Ελληνικά.

Υπάρχουν ορισμένες μέθοδοι για την επισκευή της σύνδεσης USB μεταξύ του τηλεφώνου και του MINI σου:

 • Βεβαιώσου ότι το καλώδιο USB είναι συνδεδεμένο τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο τηλέφωνο.
 • Βεβαιώσου ότι δεν έχει γίνει ζεύξη μέσω Bluetooth. Εάν υπάρχει, τερμάτισε τη ζεύξη Bluetooth τόσο στο αυτοκίνητο όσο και στο τηλέφωνο.
 • Εάν δεν μπορείς να συνδεθείς, κλείσε τελείως την εφαρμογή MINI Connected και άνοιξέ την πάλι.
 • Εάν η σύνδεση συνεχίζει να μην είναι εφικτή, αποσύνδεσε το καλώδιο USB από το τηλέφωνο, απενεργοποίησε και επανενεργοποίησε το τηλέφωνο και μετά επανασύνδεσε το καλώδιο USB.
 • Εάν το πρόβλημα σύνδεσης παραμένει, κάλεσε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών MINI για πρόσθετη βοήθεια.

Εάν το MINI σου έχει κατασκευαστεί τον Μάρτιο του 2018 ή αργότερα και διαθέτεις τον απαραίτητο προαιρετικό εξοπλισμό, μπορείς να συνδεθείς με το MINI σου μέσω Bluetooth. Εάν αντιμετωπίζεις προβλήματα με αυτήν τη σύνδεση, δοκίμασε αυτά τα βήματα:

 • Στην οθόνη του αυτοκινήτου, πήγαινε στο MINI Connected > Διαχείριση φορητών συσκευών, επίλεξε το όνομα της συσκευής και σύνδεσε τη συσκευή.
 • Εάν δεν μπορείς να συνδεθείς τερμάτισε τη ζεύξη Bluetooth στο αυτοκίνητο και στο τηλέφωνο. Στην οθόνη του αυτοκινήτου επίλεξε το όνομα της συσκευής και απομάκρυνε τη συσκευή. Στο τηλέφωνο, πήγαινε στη σελίδα ρυθμίσεων Bluetooth, επίλεξε το όνομα του αυτοκινήτου (συνήθως αναφέρεται ως "MINI" με μία σειρά αριθμών) και επίλεξε "Κατάργηση ζεύξης".
 • Αποκατάστησε πάλι τη ζεύξη Bluetooth μεταξύ του αυτοκινήτου και του τηλεφώνου.
 • Εάν δεν μπορείς να συνδεθείς, κλείσε τελείως την εφαρμογή MINI Connected και άνοιξέ την πάλι.
 • Εάν δεν μπορείς να συνδεθείς απενεργοποίησε και επανενεργοποίησε το τηλέφωνο, μετά αποκατάστησε τη ζεύξη Bluetooth για άλλη μία φορά.
 • Εάν το πρόβλημα σύνδεσης παραμένει, προσπάθησε να συνδεθείς μέσω USB ή κάλεσε το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών MINI για πρόσθετη βοήθεια.
 • ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ.

  Εάν συνεχίζεις να έχεις απορίες σχετικά με το MINI Connected, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας μέσω email στο minicustomercare@bmw.gr ή τηλεφωνικά στο 210-9118018.

  Οι ώρες λειτουργίας του Κέντρου Επικοινωνίας Πελατών της BMW Hellas είναι: Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00 – 18:00.

  MINI Connected – κέντρο βοήθειας MINI Connected – κέντρο βοήθειας

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ MINI CONNECTED.

  MINI Connected – MINI και smartphone συνδεσιμότητα MINI Connected – MINI και smartphone συνδεσιμότητα

  ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

  ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΟΦΕΛΟΣ;

  Το MINI Connected είναι μια σειρά έξυπνων λειτουργιών, εφαρμογών και υπηρεσιών, που επιτρέπει να συνδεθείς με το MINI σου. Παρέχει πληροφορίες και ψυχαγωγία στα ταξίδια, εξασφαλίζοντας ολοκληρωμένη και ασφαλή δικτύωση με τον έξω κόσμο. Σε βοηθά να κάνεις την καθημερινότητά σου πιο εύκολη. Επιπλέον κάνει την οδήγηση πιο ασφαλή και πιο διασκεδαστική.

  MINI Connected – MINI cockpit – αναγνώριση φωνής MINI Connected – MINI cockpit – αναγνώριση φωνής
  MINI Connected – Πακέτα και λειτουργίες – οθόνη αφής MINI Connected – Πακέτα και λειτουργίες – οθόνη αφής
  MINI Connected – Features and packages – icon MINI Connected – Features and packages – icon

  ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ.

  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΚΕΤΑ.

  Ενεργοποίησε τη δύναμη της τεχνολογίας αιχμής με το MINI Connected. Από την ευχρηστία του απομακρυσμένου ελέγχου (remote services) και τη λειτουργία αποστολής στο όχημα (send-to-car) μέχρι την Κλήση Έκτακτης Ανάγκης, διαθέτει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λειτουργιών και εφαρμογών για να μπορείς να δικτυωθείς με το MINI σου. Αυτά τα στοιχεία εξοπλισμού είναι ομαδοποιημένα σε τρία διαφορετικά πακέτα. Βρες αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα.

  MINI Connected – MINI App – Icon MINI Connected – MINI App – Icon
  ΜΠΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΙΝΙ ΣΟΥ.

  MINI APP.

  Έλα πιο κοντά από ποτέ στο MINI σου με το MINI App. Ανακάλυψε ένα νέο κόσμο δικτύωσης και ευχρηστίας χρησιμοποιώντας το smartphone σου.

  mini connected - σύστημα πλοήγησης - ενημέρωση κυκλοφορίας mini connected - σύστημα πλοήγησης - ενημέρωση κυκλοφορίας
  MINI Connected – βοήθεια – Ε&Α MINI Connected – βοήθεια – Ε&Α
  ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ.

  ΒΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ.

  ΚΑΝΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ.